Windows 7 Telefoon

By  |  0 Comments

Op het Mobile World Congress in Barcelona heeft Steve Ballmer Windows Mobile 7 aangekondigd. Dit nieuwe operating system voor mobieltjes biedt onder andere integratie met de Bing zoekservice, de Xbox 360 en Zune (Microsoft’s mediaspeler)
De User Interface van Windows Mobile 7 is geinspireerd op die van de Zune HD. De software op het OS bevat veel integratie met sociale netwerken. De naam van het OS is Windows Phone 7  (dus zonder mobile). Met deze naamsverandering probeert Microsoft dat klanten het OS niet als telefoon-OS, maar een volwaardig OS gaan zien. Klik op Lees Verder voor meer info + video’s.

[nggallery id=15]

Het operating system is bedoeld voor de high-end smartphones. De eerste toestellen met Windows Mobile 7 zullen later dit jaar verschijnen. HTC heeft al aangekondigd later dit jaar nog toestellen met Windows 7 te releasen.

Multitasking wordt helaas niet ondersteund in deze versie van Windows Mobile. In plaats daarvan heeft microsoft ‘hubs’ aangemaakt in zijn GUI. Dit is een Gebruikersinterface die zijn info haalt van diverse bronnen, zoals je pc, Facebook, Hotmail en vele andere online diensten. Zo is er de hub ‘People’, die Outlook, Facebook en hotmail laaat zien. Er zijn ook andere hubs voor bijvoorbeeld muziek en gaming

Multitasking wordt niet ondersteund in de nieuwe versie van Windows Mobile. In plaats daarvan zijn ‘hubs’ gekomen, die de rol vervult van aggregator van content vanuit diverse bronnen, zoals de pc, Facebook, Hotmail en meer webbased-diensten. Deze ‘hubs’ spelen een grote rol in het nieuwe mobiele OS. Een van die hubs is People, de contactenapplicatie van Windows Phone 7. De contactenapplicatie integreert met Outlook, Facebook en Hotmail. Andere hubs zijn onder meer bedoeld voor muziek en gaming.

Programma’s hebben een Zune HD-achtige balk bovenaan met opties.

Video’s


Get Microsoft Silverlight

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.