Sony 3DTV

By  |  5 Comments

Tijdens de persdag van Sony gisteren zijn verschillende nieuwe producten getoond. Sony wil zich dit jaar vooral richten op de trends van het moment: Eco, wifi en de belangrijkste van het stel: 3D. Was het voorheen nog fullHD waar iedereen op over moest stappen, nu is dat 3DTV. De 3DTV’s zouden deze zomer al beschikbaar zijn.

Klik op Lees Verder om meer te lezen

[nggallery id=9]

De 3D mogelijkheid splitst zich in Games en Films. Sony gebruikt de modernste techniek voor het tonen van 3D beelden. Daarvoor hebben ze zelf een speciale 3D-bril ontwikkeld die ervoor zorgt dat ieder oog een eigen beeld doorkrijgt van de tv. Bij een verversings frequentie van 200Hz zal dit dus betekenen dat de kijker 200 beelden krijgt voorgeschoteld, wat 100 beelden per oog oplevert. Conceptmodellen werden door critici al zeer enthousiast onthaald.  Games zullen binnenkort een nieuwe dimensie krijgen, en films zullen je nog meer meetrekken in het verhaal. Een geheel nieuwe ervaring dus.

Enig minpunt? Het brilletje wordt door veel critici na lang kijken als vermoeiend ervaren, dus het is niet aan te raden de hele dag met je 3D bril op te gaan zitten.

De komende maanden komen al televisies op de markt die 3D-beelden aankunnen, ook wel 3D-Ready genoemd. Eigenaren van deze tv’s moeten er echter nog wel een speciale zender en bril bijkopen om de beelden driedimensionaal te kunnen zien. Later komen FULL 3D Tv’s op de markt, waarvoor geen zender nodig is, en waarbij al een bril wordt geleverd.

Modellen

De Sony LX900 (full3D) serie biedt geïntegreerde 3D functionaliteit aan, terwijl men voor de HX900 en de HX900 series (3D Ready) een zender + bril moet kopen.

De LX900 behoort dus tot de topserie TV’s van Sony die deze zomer uitkomen en is in 4 maten beschikbaar: De 60″ (XBR-60LX900), 52″ (XBR-52LX900), 46″ (XBR-46LX900), en 40-inch (XBR-40LX900)

Alle modellen zullen full HD zijn en maken gebruik van de Sony Motionflow Pro 240Hz technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat er ook bij snelle beelden (zoals bij sport en actiefilms) een vloeiend beeld getoond wordt. Daarnaast zit in alle televisies de BRAVIA Engine™ 3 processor, die er met allerlei geavanceerde algorithmen voor zorgt dat ruis verwijderd wordt, contrast geoptimaliseerd en alle scènes levendig getoond worden.

De LX900 bevat ook Sony’s nieuwe OptiContrast panel. Dit beeldschermpaneel zorgt er voor dat reflectie zodanig geminimaliseerd wordt dat extern licht minimaal wordt gereflecteerd in het scherm, en zwartwaarden optimaal getoond worden.

Video’s:

> Bright.tv test de Sony 3DTV

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.