Philips 3D toont prototype versie van Cinema 21:9

By  |  6 Comments

Op de IFA elektronicabeurs in Berlijn heeft Philips een prototype getoond van een 3D TV met hetzelfde aspectratio als de Cinema 21:9 tv. Om de 3D content op de beurs te tonen heeft Philips een experimentele blu-ray speler gedemonstreerd die 3d content weer kan geven.

Lees verder voor meer informatie, foto en video.

Philips-3D-displayPhilips heeft om dit prototype te laten zien een normale Cinema 21:9 HDTV aangepast door een filmlaag met miniscule polariserende lenzen toe te voegen aan de voorkant van het scherm. Ook is de firmware van de tv aangepast om de stereoscopische 3D beelden van de 3D blu-ray speler te kunnen tonen. Helaas is om de 3D beelden te kunnen tonen nog wel een ‘passieve 3D bril nodig. Philips claimt dat, ondanks deze miniscule polariserende laag, de 2D beelden zonder verlies van kwaliteit vertoond kunnen worden.

Momenteel heeft Philips nog geen concrete plannen om de 3D Cinema 21:9 uit te brengen, aangezien de markt daar momenteel nog niet rijp voor is. Dit heeft onder andere te maken met het slechte economische klimaat, maar ook door het huidige gebrek aan 3d-content. Volgens de Blu-ray Disc Association zullen de specificaties voor 3d-blu-ray voor het einde van het jaar bekendgemaakt worden.

Hoewel de gebruikte technologie van de 3D Cinema 21:9 er veelbelovend uitziet, vertelt Philips dat het nog twee andere 3d-tv-technologie├źn onderzoekt. Zo doet Philips momenteel ook onderzoek naar een 3d-tv-technologie waarbij gebruik wordt gemaakt van een snel lcd-paneel en een 3d-bril met active shutter-technologie, en denkt het bedrijf dat op de langere termijn een 3d-tv-technologie op basis van een filmlaag met lenticulaire lenzen kans van slagen heeft. Deze laatste optie heeft als groot voordeel dat de gebruiker geen speciale bril hoeft op te zetten om 3d-beelden te kunnen zien.

Philips denkt dat het nog zeker vijf jaar zal duren voordat 3d-tv’s doorbreken in de markt…

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.