PS3 eindelijk gehacked?

By  |  0 Comments

Na 3 jaar op de markt te zijn, zou de Playstation 3 vandaag eindelijk volledig gehacked zijn. Een bekende hacker (jailbreaker) van de iPhone, genaamd Geohot, is al een tijd bezig te onderzoeken hoe de Playstation 3 precies in elkaar zit. Deze jongen omzeilt de beveiligingssystemen en komt zo achter de basisopbouw van de console. Op zijn twitter heeft Geohot vannacht een zeer opmerkelijk bericht geplaatst. Hij claimed de Playstation 3 gehacked te hebben!

Hij vertelt  op zijn blog dat hij inmiddels lees- en schrijf toegang heeft tot het systeemgeheugen en dat hij toegang heeft tot de processor. Het enige wat nu nog rest is software schrijven die ervoor zorgt dat backups afgespeeld kunnen worden. Deze hack zou niet te patchen zijn via updates door Sony, maar Sony zou wel de implementatie daarvan via patches moeilijker kunnen maken. En zoals we eerder gezien hebben bij de PSP, zijn ze bij Sony erg snel met firmware updates.

De Harddisk zelf is nog niet gehacked, dus iso’s op je harde schijf zetten zal nog wel even duren… Een goede blu-ray brander kost nu zo’n 300 euro + een schijfje zo’n 3 euro…

Als dit zo zal zijn, en je binnenkort gekopieerde games zal kunnen spelen. Wat denken jullie? Het begin van een enorme verkoop aan PS3 consoles, of het begin van het einde?

Video:

Het diagram hieronder toont waar de hacker nu toegang toe heeft:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.