Zune HD binnenkort in de winkels… in de VS

By  |  0 Comments

Medio Augustus werd de Zune HD door Microsoft ge├»ntroduceerd. De Zune HD is de opvolger van de, in de Verenigde Staten, populaire Zune mediaspeler. Deze mediaspeler is door Microsoft gelanceerd als tegenhanger van Apple’s Ipod. De Zune HD is een krachtige multimediaspeler die video’s, muziek en radio afspeelt. Naar nu blijkt wordt de mediaspeler alleen in de Verenigde staten op de markt gebracht, zo blijkt uit een dialoog tussen Microsoft en Ars Technica.

Microsoft zegt momenteel geen plannen te hebben om de draagbare mediaspeler elders uit te brengen. Klik op Lees Verder om de specificaties van de Zune HD te bekijken, en te zien wat er allemaal aan onze neus voorbijgaat…

[nggallery id=3]

De Zune HD beschikt over een multi-touch 3,3-inch oled-touchscreen met een resolutie van 480×272 pixels. De mediaspeler heeft verder een Nvidia Tegra HD-processor aan boord, waarmee het HD films kkan afspelen op externe HD-schermen (Het scherm van de Zune HD zelf is namelijk niet HD). Daarvoor is overigens wel een extra dock nodig, die Zune HD-bezitters apart moeten aanschaffen.

Via de online Zune-markerplace kunnen gebruikers via wifi (HD-)films huren en kopen. Ook beschikt de mediaspeler over HD-radio. Het apparaat is te koop in 2 versies. De versie met 16GB kost 220 dollar, terwijl men voor de uitvoering met 32GB 290 dollar betaalt.

Hands on video’s van de Zune HD:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.