Print je eigen eten

By  |  1 Comment

Binnenkort je eigen eten via thePirateBay downloaden? Zal het zo snel gaan? Een ingenieurslaboratorium en een koksschool werken namelijk samen aan eetbare objecten die ‘geprint’ worden met gepureerd voedsel in plaats van inkt.

spaceshuttle eten fabathomeprint 3d eten3d eten printen fabathome

Een spaceshuttle van gemalen sint-jakobsschelpen en kaas: het is slechts één van de vele meesterwerken die door de 3D-printer worden gemaakt.

Ingenieurs van het computersyntheselaboratorium aan de New Yorkse Cornell-universiteit werken samen met het Franse Culinaire Instituut. Ze werken aan fab@home: een project dat zich richt op het onderzoeken en printen van nieuwe en vooral eetbare 3D-objecten.

“Je kunt complexe, geometrische vormen maken die je nooit met de hand kunt creëren”, zegt Jeffrey Lipton, onderzoeker aan het laboratorium. “Tot dusver hebben we met chocolade, kaas en hummus geprint, maar ook met sint-jakobsschelpen, kalkoen en selder.”

In plaats van inkt vul je de printer bij met vloeibare pasta. De printer controleert de positie en de toestand van de spuitkoppen regelmatig.

“Het proces is vrij eenvoudig”, verklaart Lipton. “Net zoals een 2D-printer inkt op papier druppelt om een afbeelding samen te stellen, tekent onze printer voedsel. Om een 3D-object te maken print je verschillende lagen pasta boven elkaar.”

Zie hieronder een video van de printer:

1 Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.