Lenovo Slate

By  |  0 Comments

Terwijl de wereld in afwachting is van de Ipad/Islate/Mactab van Apple, vonden wij het interessant eens te kijken naar een tablet die al aan ons geshowed is. Tijdens de CES 2010 in Las Vegas heeft Lenovo een laptop en tablet in één gelanceerd die zo vernieuwend is dat wij ons afvragen hoe Apple dit wil gaan overtreffen: De Lenovo Ideapad U1 Hybrid, ook wel in de volksmond de Lenovo Slate genoemd.

[nggallery id=5]

Met deze laptop/tablet krijgen we het beste van 2 werelden, een laptop met als besturingsysteem Windows 7 en de tablet die een eigen besturingsysteem zal krijgen. De tablet zou maar liefst 10 uur op 1 batterij kunnen werken. Het appraat zal zo’n 1,7 Kg wegen, waarvan het “Slate”- element slechts 750g weegt.

Specificaties

Tot nu toe is bekend dat er bij de U1 Hybrid gebruik gemaakt wordt van een Intel Core 2 Duo processor, 4GB geheugen, 16GB flash drive en een 16:9,  11,6″ touchscreen (1366 x 768) die natuurlijk Multi-touch ondersteunt.

Het apparaat heeft 2 USB 2.0 poorten, eSATA, VGA, HDMI,  een 4-in-1 geheugenkaartlezer, en een 1.3 Megapixel camera. Het systeem kan ook uitgerust worden met een tot 128GB grote solid-state drive (16GB voor alleen de slate)

De U1 Hybrid zal waarschijnlijk rond juni op de markt komen, voor een prijs van $ 999,- .

Wat denken jullie? Wordt dit de ‘Islate’ killer? Of maakt de Islate van deze Lenovo gehakt?

Video’s:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.