Canon EOS 550D officieel aangekondigd

By  |  0 Comments

Canon heeft eindelijke een opvolger op de EOS 500D reeks uit de doeken gedaan: De Canon EOS 550D. Een camera die volgens Canon grenzen zou gaan verleggen. Met een nieuwe 18MP CMOS sensor, gebruikt de EOS 550D Canon’s DIGIC 4 beeldprocessor. En dit betekent dat de camera Full HD films kan schieten!. Klik op Lees Verder voor veel meer info, en een FULL HD sample video.

[nggallery id=13]

De 550D heeft een 9-punten AF systeem, 14-bit beeldverwerking en een ISO waarde van 100 – 6400 (uitbreidbaar tot 12800).

HD films

Aangezien de Canon EOS 550D de mogelijkheid heeft tot het filmen van Full HD, komt deze ook met een aantal ‘movie-presets’. De camera zou 30,25 en 24 fps (beelden per seconde) kunnen schieten, met een resolutie van 1920x1080p, of een 720p video met 60 en 50 fps. Er is ook een 3.5mm microfooningang beschikbaar om een goed geluid op te camera te krijgen.

Canon heeft ook aangekondigd dat ze een gratis EOS film-plugin voor Final Cut Pro hebben ontwikkeld, zodat het makkelijker is om je video’s van de camera in het edit-programma te importeren.

Uiterlijk

Aan de achterkant bevindt zich een 3:2 Clear View LCD scherm, die waterafwerend en anti-reflectief zou moeten zijn. Net als bij de 500D, zijn de knoppen op de camera groter geworden en is er een nieuwe knop bijgekomen om het diafragma in te stellen.

HDMI connectie en het nieuws dat de camera compatibel is met Canon EF en EF-S lenzen en de EX serie Speedlite flash untis, klinkt erg indrukwekkend van Canon

Ook ondersteunt de camera Eye-Fi geheugenkaartjes met Wi-Fi en de nieuwe SDXC-kaartjes met in de toekomst een maximale capaciteit van in theorie 2TB. De Canon EOS 550D (alleen de body) zou eind februari al uitkomen, voor een (advies)prijs van 779 euro.

Sample Foto’s

Enkele samplefoto’s van een betaversie van de camera zijn al op dpreview.com te bekijken.

Video’s:

Voorbeeldvideo:

De camera zelf:

Hands on video:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.